2011. május 3., kedd

Műköröm készítés házilag!

Tisztelt nő társaim!

Már biztos ti is gondolkodtatok rajta legalábbra is a bátrabbak, hogy otthon készítsünk műkörmöt.
Nos ezúton szeretnék a segítségetekre lenni ha esetleg nem tisztázott minden részlet hogyan kell elkészíteni.
Mondhatnám, hogy gyerekjáték de azért elég sok mindenre oda kell figyelni és sok gyakorlást igényel.
Ami minimum kell hozzá:
Uv lámpa elég változó az ára én 5000Ft ért vettem nem a legjobb a minősége de azért rendesen működik
Reszelők 2db minimum 
Puffer nagyon picit reszel inkább simít és eltávolítja a porszemeket
Zselé ecset több méretben is van
Körömlakk lemosó
Uv zselé átlátszó 2000-3000 Ft
Fehér zselé francia műkörömhöz
Köröm ágy hosszabbító zselé elhagyható de ha kicsi a köröm ágyad akkor ajánlott
Fertőtlenítő és gombátlanító lehet egyben is venni 
Primer (zsírtalanító) kétfajta van a savas az erősebb bár fájdalmas lehet az Uv lámpa alatt
Fényes fedő lakk vagy színtelen körömlakk
Ha tippes mű körömmel próbálkozol akkor tipp és tipp ragasztó ha zseléssel akkor sablon
Különböző kövek, színes zselék, akril festék, virág és egyéb díszek már csak hab a tortán!
Én személy szerint valamelyik aukciós portálon szoktam megvenni itt elég olcsón jutok hozzá mindenhez és nem is rossz minőségben. Mert azért nem szabad a legrosszabb minőséget megvenni mert akkor lehetsz akármilyen ügyes hamarabb leválik mint gondolnád. Ezek a cuccok elég sokáig elegek lesznek és ha ügyes vagy behozza az árát. Akár a barátnőddel is veheted közösen és meg is tudjátok csinálni egymás körmét. 
Megpróbálok leírni minden infót ami eszembe jut. Persze rengeteg videó is van de nem párosul hozzá magyarázat is. 
1, A köröm legyen tiszta és ne legyen hosszú. A köröm ágyat fel kell kicsit húzni és a köröm széleit is megtisztítani.
2, A köröm felületét megreszeljük óvatosan finomabb reszelővel.

3, Lefújuk fertőtlenítővel a körmöket majd ha megszáradt a gombátlanítót a köröm peremeire és alá kenjük majd ezt is hagyjuk megszáradni.

4, Most jön a Primer ez zsírtalanítja a körmöt ez is általában ecsetes és úgy kenjük fel mint a körömlakkot csak nagyon nagyon vékonyan kell kenni rá épphogy és nem szabad hogy a bőrhöz érjen belőle! Ennek is meg kell száradnia!

5, a,Ha tippes körmöt használunk akkor először válogassuk össze melyik újukra milyen méret illik aztán kenjünk egy kis ragasztót a műkörömre csak a bemélyedésig ragasszuk fel ez általában a saját körmünk fele szokott lenni de változó attól függ mekkora köröm ágyunk van. A felragasztásnál ügyeljünk rá, hogy ne kerüljön levegő a ragasztó és a körmünk közzé mert az látszódni fog és hamarabb le is válik.

5, b, Ha csak zselét használunk akkor a sablont helyezzük a köröm alá és hajtsuk be a két végét fontos, hogy úgy illesszük rá a sablont hogy ne legyen hézag közötte.

6.  Ha az összeset felragasztottuk akkor levághatjuk a kellő hosszra és egy kicsit reszeljük meg a tetejét. Óvatosan vágjuk le nehogy megtörjön a műköröm. Általában egy nagyobb köröm vágóval a két szélét vágom be először utána a közepét.

7, Kezdhetjük felkenni a zselét a körömre az ecsettel. Ügyeljünk, hogy ne kerüljön a bőrre és sima legyen a felszíne. Ehhez gyakorlás kell hogy olyan legyen amilyet szeretnénk. Egyszerre egy körmöt zselézünk utána rögtön toljuk be a Uv lámpa alá nehogy lefollyon a szélére. Minimum másfél két perc kell neki. Ügyeljünk, hogy a köröm egyenesen legyen a lámpában ne folyjon féloldalasra. Amíg az egyik szilárdul addig a másik kézen kenhetjük a következőt. Ne kenjünk egyszerre túl vastagon több rétegben kell felvinni a zselét.
8, A második réteg után le lehet venni a sablont a zselés műkörömről. Óvatosan reszelgessük az oldalát és a tetejét. Szépen be kell reszelni, hogy természetes legyen ez odafigyelést igényel.  

9, Száradás után mindig marad egy kis nedves réteg ezt egy pici körömlakk lemosóval töröljük le. Itt lehet használni a köröm ágy hosszabbító zselét egy rétegben a köröm ágy fölötti részig kenjük be hogy ha lenő akkor se látszódon. Majd ez után a fehér zselével lehet francia körmöket, vagy köveket, esetleg körömlakkot, csillámmal kevert színes vagy színtelen zselét használni lehet kísérletezni vele a végtelenségig.

10. A díszítés után még egy réteg színtelen zselét illik felkenni majd ismét körömlakk lemosóval tisztítani. Utólag még lehet reszelni a kisebb egyenetlenségeket.

Hát nagyjából ennyi a lényege remélem hasznos volt az infó számotokra.

16 megjegyzés:

  1. csak szeretném közölni veled és a kedves blog olvasÓkkal:
    SENKI NE LÁSSON NEKI! HIÁNYOS ÉS ROSSZUL IS VAN LEÍRVA! NEM TUDOM KEDVES "ANNY" HOGY HONNAN SZEREZTÉL ILYEN INFORMÁCIÓT, DE JOBBAN JÁRSZ HA KITÖRLÖD, MERT HA VALAKI EZT MEGCSINÁLJA:
    MEGTÉVESZTÉS, STB. MIATT SZÉPEN LEHET SZOPNI, FŐLEG HA KAPSZ EGY SZÉP KIS KÁRTÉRÍTÉSI IGÉNYES FELJELENTÉST PERT!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira azért nem rossz leírás...főleg kártérítés...ne nevettess már

      Törlés
    2. De igen, a leírás borzalmas...
      Aki nem ért fikarcnyit sem hozzá, csak kétszer beült a műkörmöshöz és TALÁN "látta", az elég rosszul jár, ha így kezd neki.

      Törlés
  2. Jó a leírás. Gombaölő az első miután megreszelted a körmödet. Aztán tipp,összereszel,zsirtalanító és a többi. Amugy meg ott van kedves kommentelő,h otthoni használatra...

    VálaszTörlés
  3. Kedves Találdki!
    Ha te jobbat tudsz írni, hát hajrá, láss hozzá. Linkeld ide!
    Én is csinálok körmöket otthon, magamnak, Édesanyámnak. Én abból a "tudásból" dolgozom amit azoktól a körmösöktől láttam, akik nekem csináltak. Összevetve ezt azzal, hiányosságokat nem látok. Illetve csak annyit, hogy nem szájbarágósan van leírva, de ez nem is akkora gond. Ha valaki ilyenbe belekezd, akkor némi kis fogalma van ennek a menetéről.
    Lényeg a lényeg. Ne pocskondiázz ha valami nem tetszik, vagy szerinted hibás, hanem egészítsd ki, javítsd ki. Vagy mint már írtam, írj te is blogot!

    A blog írójának csak annyit, hogy köszönöm! Ne foglalkozz a rosszakarókkal.

    VálaszTörlés
  4. Ennyi buta embert egy helyen!!!!Szomorú!!!!!
    A kedves hölgy legalább annyi fáradtságot vett volna,hogy utánanéz a szakkkifejezéseknek!
    Csináljátok csak!Amit körmösön spóroltok,tegyétek félre új májra!Ezt most biztos nem értitek,DE ezt tanulni kell!!!!
    UI.: Sajnos SOK szakképzett "szakember" nem tud tisztességesen körmözni.Akkor mit vártok kukkolóktól!?
    Andrea Arnold

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek! Nem értem miért hiszi magát mindenki körmösnek,fodrásznak,orvosnak.... mégis miért vannak az iskolák, a továbbképzések? ...

      Törlés
  5. Kérlek, ne írj butaságokat! :(

    Puffer helyett használd a buffer szót.

    " A körömágyat fel kell kicsit húzni" - tudod mi az a körömágy? És hogy hol van? Tudod, hogy amit feltolunk, az a szarupárkány? Nagyon fontos a kéz és a köröm felépítésének, részeinek ismerete a szakmában! Nézz utána egy egyszerű anatómiai atlaszban!

    Nail Prepet és Primert az egész köröm felületére fel kell vinni, nem csak a köröm "peremeire".

    "Ha az összeset felragasztottuk akkor levághatjuk a kellő hosszra és egy kicsit reszeljük meg a tetejét. Óvatosan vágjuk le nehogy megtörjön a műköröm. Általában egy nagyobb köröm vágóval a két szélét vágom be először utána a közepét." - ezt te tényleg mind megcsinálod szerencsétlen sablonnal? Nem kell rövidíteni, nem kell megreszelni, nagy hiba! Ha résmentesen felhelyezted őket, akkor már csak az építéssel foglalkozz!

    "Óvatosan reszelgessük az oldalát és a tetejét." - ez édeskevés információ arról, hogy hogyan is kell megreszelni a megépített műkörmöt, a C-ív fontosságát meg sem említed és ez csak egy a sok közül.

    Nagyon nagyon sok rossz és téves információ van, ami miatt tényleg kárt tehetnek az emberek a kezeikben. :( Egy nem szakszerűen megépített köröm például begombásodhat, ami nem túl kellemes. lehet ez még nem fordult veled elő, ennek én csak örülök! Ha érdekel a téma, de nem szeretnél egy műkörmös képzést elvégezni, keress egy műkörmöst a lakóhelyedhez közel, akit ismersz és jóban vagy vele, majd nézd meg, hogy ő hogy csinálja "élesben" , kérj tőle magánórákat, kérdezz meg tőle mindent a műkörmökről. Továbbképzésekre is eljárhatsz, melyeken 12.000 Ft körüli összegekért vehetsz részt és mindent megtanítanak az építésről vagy a díszítésről.

    Ha videókból szeretnél tanulni, nyugodt szívvel ajánlom ezt a honlapot: http://www.mukorom.tv/

    Ha bármilyen kérdésed van a témával kapcsolatban én is szívesen segítek, magyarázok. Nekem sem túl öreg még a bizonyítványom, de profi szakemberektől tanultam és kitűnővel végeztem.

    Saját blogom is van pár éve, ami a témával foglalkozik. Nagyon szívesen látlak ott is, kérdéseidre örömmel válaszolok!

    Blogom: http://lovely-nail-art.blogspot.hu/
    E-mail címem: t.bogi@gmail.hu
    Keress meg nyugodtan! Szívesen segítek!

    VálaszTörlés
  6. Kedves anny, dolphin, Vivien..
    A szakmai tudásotok előtt csak meghajolni tudok.. komolyan... Vivien, azon, hogy nem látsz benne hibát nem csodálkozom... Gratulálok! Ici-picit azért kérdezgetnék... :)))) A köröm mennyire ne legyen hosszú? Mennyire kell megreszelni és milyen reszelővel? A primer száradását megvárjuk??? Biztosan??? Ugyanis van belőle savas és savmentes is... Namármost ami megszárad az a savas és egyben a "veszélyesebb" mert ha a bőrre kerül égető érzést vált ki ami nem múlik el hamar... ugye tudod mivel lehet semlegesíteni ha bekövetkezik egy ilyen "baleset"? (bár a szakmai tudásotokat figyelembe véve ezt szinte kizártnak tartom... A savmentes primer használata esetén viszon ülhetsz ott órákig az ugyanis mindig ragacsos felületet képez vagyis nem szárad meg... Áh nem is sorolom a pontatlanságokat és tévedéseket!!! Andrea! Teljesen egyetértek Veled!!! Mit is várunk a kukkolóktól? Mi ostobák akik nemcsak, elvégeztünk egy alap tanfolyamot ahol szakemberek, orvosok okítják a munka menetét, hanem neadj' ég még továbbképzésekre is járunk a tudásunk szélesítése érdekében.... Jah amúgy mandula műtét leírása is található a neten! Linkeljem??? Gondolom bármikor elvégeztek egy kisebb műtétet magatokon vagy a családtagjaitokon!!

    VálaszTörlés
  7. Lányok!
    Nagyon jókat nevettem a blogon is és a kommenteken is! :-D
    Bogi!
    Korrekt válasz! Még azért lenne mibe belekötni.
    DE! Hülyével ne vitatkozz, mert legyőz a rutinjával! :-)

    VálaszTörlés
  8. no komment!Nagy az isten àllatkertje és sajnos igen alacsony a kerités!:-):-)

    VálaszTörlés
  9. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  10. Lehet, hogy velem van a baj, de még egyszer se sikerült bufferrel eltávolítanom a port a körömről.
    A lámpa hány csöves, hány wattos?
    Minek fixálsz minden réteg előtt?
    Milyen az a finomabb reszelő? Az ìze finomabb, vagy a szemcsézete? Mennyire finom? 80, 100, 150, 180, 220, 240, 280? Ja, gőzöd sincs, de nem fontos, úgyis szétreszeled a körmöd.
    Nincsenek hiányosságok a leírásban? Persze, hogy nincs, mert nem értetek hozzá, nektek ìgy is jó. De aki ez alapján akar körmöt épìteni, se jó, se szép körmöt nem csinál, de egy jó kis gombát összeszedhet...meg allergiát a vaterás zselétől.

    VálaszTörlés
  11. Milyen az a zselé ami francia körömhöz kell?Lágy,kemény,híg vagy ilyet árulnak boltban?????????

    VálaszTörlés
  12. Nagyon gàz, hogy nèmelyik ember milyen stīlust megendeg magának.. Gondolkozzatok el magatokon, mint a keselyûk , arra vàrtok hogy hogy tudtok valakit megalazni, szetmarcangolni. Hala Istennek, mar nem elek Magyarorszagon.... mentalitasproblema a legnagyobb bajotok. Idiòtàààk!!!

    VálaszTörlés
  13. Ne haragudj,de ez borzalmas.A sok otthon szórakozó kislánynak köszönhetjük mi szakmabeliek,hogy a sok elreszelt roncsolt körmöket,meg a gyönyörű gombákat hozzuk helyre.Ha tehetném betiltanám az anyag vásárlást szakma hiányába .Ugyan is nem hiába vannak a képzések.Ott a reszelők finomságától az ecsetek beavatásáról a köröm deformitásoktól az anyagok rugalmasságáról ,az új formához való körömforma fontossága is kell.Hidd el nem hiába vannak a képzések,nekem van olyan vendégem akinek egy ilyen otthoni szórakozásra meg pénz spórolásra ráment a körme mert a mátrixát megsértették.Vigyázzon mindenki saját körmére hiszen a savas primer is kárt okozhat bőrrel érintekve is.Ja és a porcelán körmöt is szoktuk sablonozni nem csak a zselést.

    VálaszTörlés